söndag 12 november 2017

Slutspurt del 1

Får be om ursäkt åter en gång för denna långa tystnad här på bloggen. För tillfället känns det som att det finns varken tid eller lust till att blogga, att uppdatera på instagram är så mycket lättare och snabbare! Om någon är intresserad att följa bygget via instagram så hittas vi under namnet sigurdas_barndomsdrommen. =)
Tyvärr har jag själv varit väldigt lite vid huset under de senaste två veckorna, feber, arbete, arbetsresa och möbelrestaureringskursen har kommit emellan. Men visst går det ändå framåt, lite åt gången.

För tillfället satsar vi på att få badrummet färdigt. Taklisterna blev ikväll målade för tredje gången och ska nu få torka några dagar, sen är det dags att börja spika fast dem. Fönstersmygarna och fönsterbrädet till badrummet och klädvårdsrummet har också fått några strykningar med färg och monteringen av dem står näst på tur.
När allt detta blir färdigt kan vi börja dra vattenrör till bl.a. dusch, handfat och toalett. Idag har vi tagit offert på just dessa "inredningsdetaljer", så förhoppningsvis har vi en fungerande toalett i början av nästa år! =)

Annat som blivit gjort under veckorna som gått då? 
Panelen till klädvårdsrummet har kommit upp på väggarna, spikhuvuden har spacklats igen och alla väggarna har målats en andra gång. Till klädvårdsrummet ska även vattenrör dras, sen blir det att börja snickra ihop skåpen! =)
I lillkammaren har jag "spacklat" mellanrummen mellan stockarna på den timmervägg som ännu ska tapetseras med lumppapp. Jag blandade ihop sågspån och limvatten gjort på 1 liter tapetklister och 4 liter vatten. Klottigt var detta minsann men helt okej blev det ändå. 
Sågspånet som jag använde var lite väl grovt så väggen ska ännu finjusteras med antingen finare sågspån och limvatten eller en blandning gjord på cellull och limvatten. 

Panelen på plats!

Första varvet med sågspån mellan stockarna

För tillfället känns det som att man kan göra i princip vad som helst vid huset, det är bara att välja och vraka i vad man vill göra. Förutom att fixa i badrum och klädvårdsrummet så kan man småningom börja måla väggar, golv och lister i lillkammaren och gamla farstun, sätta spännpapp i taket samt tapetsera bröstningen och väggar i matsalen, tapetsera med lumppapp i storstugan, måla x-antal gamla innerdörrar, sätta de sista listerna på plats i farsukvisten samt skaffa virke till innertaket och sätta upp det.
Men som sagt, vi tar en sak i taget! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar